Gratis toegang met VIP-KAART VriendenLoterij (1 persoon per kaart)

Crowdfundingactie

Doneer & Win een vaas van René Lalique

Voor de donateurs van onze juwelen-crowdfundingactie (hieronder) willen wij graag iets extra's doen. Daarom zullen wij onder de donateurs die € 10 of meer doneren een authentieke en gesigneerde vaas van René Lalique verloten. Deze vaas 'Avallon' ontwierp Lalique in 1927. De vaas vertegenwoordigt een waarde van € 2.500. 

Zo doet u mee met deze actie: stuur na uw donatie een e-mail naar crowdfunding@laliquemuseum.nl o.v.v. winactie met daarin uw naam en bewijs van betaling (of betalingsinformatie). Zodra het aankoopbedrag bereikt is, zullen we de vaas verloten onder de donateurs (vanaf € 10,- ) en wordt de prijswinnaar op de website bekend gemaakt.  Doneert u € 25,- of meer: op vertoon van uw donatiebewijs, ligt er in de museumshop een attentie voor u klaar!

De Plaque-de-Cou Pensée (het viooltje) 

Wat maakt dit juweel bijzonder? Om verscheidene redenen is het halssierraad een hoogtepunt in het oeuvre van de kunstenaar. Het perfecte vensteremail, of plique à jour en de toevoeging van briljant geslepen diamanten, die pas na het ovenproces konden worden aangebracht en daardoor een extra moeilijkheidsfactor met zich meebrachten, geven dit juweel een absolute meerwaarde. Het Franse woord 'pensée' ( viooltje) en het Franse werkwoord 'penser' (denken aan) doen vermoeden dat het hier om een huwelijksgeschenk is gegaan. Het juweel, dat gediend heeft als middendeel van een 'collier-de-chien' kon voor dit doel  op een zijden gros-grain band worden bevestigd. 

Direct een donatie doen

Wij zijn u zeer dankbaar voor uw donatie!

Kies een van de onderstaande knoppen om uw donatie te doen. U kunt betalen via iDEAL of Credit Card en wordt voor de transactie doorgestuurd naar uw eigen vertrouwde bankomgeving. Vrije giften zijn mogelijk vanaf 10 euro. Wilt u liever zelf een bedrag overboeken? Dat kan naar bankrekeningnummer NL42ABNA0870257323 ten name van Stichting Société Musée Lalique Pays Bas, onder vermelding van 'donatie'. 

Donaties & ANBI

Omdat het Lalique Museum over een culturele ANBI-status beschikt, zijn donaties aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina 'Donaties & Schenkingen'.