Gratis toegang met VIP-KAART VriendenLoterij (1 persoon per kaart)

Toegankelijkheid Lalique Museum

Vanwege het historische karakter en de monumentale status van onze beide museumpanden zijn deze helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een scootmobiel. Bezoekers met een rollator kunnen alleen de ruimtes op de begane grond bezoeken. Er zijn geen liften aanwezig en meerdere ruimtes bevinden zich op de verdiepingen. Voor mensen die slecht ter been zijn  is het museum op sommige plekken lastig toegankelijk vanwege de trappen, smalle doorgangen en drempels.

Wij realiseren ons dat de huidige situatie verre van ideaal is en bieden hiervoor onze welgemeende excuses aan. Deze situatie is gelukkig niet blijvend aangezien wij voornemens zijn om in 2023 uit te breiden naar een ander onderkomen, De Commanderij. In dit museumgebouw zullen wij alle bezoekers, ook zij met een fysieke beperking, kunnen toelaten. Tevens zal worden voorzien in een lift. Bovendien zal in De Commanderij speciale aandacht worden geschonken aan mensen met een visuele beperking. 

Heeft u vragen over de toegankelijkheid of twijfelt u of u het Lalique Museum kunt bezoeken? Neem dan voorafgaand aan uw bezoek contact met ons op via e-mail.