Gratis toegang met VIP-KAART VriendenLoterij (1 persoon per kaart)

Weer forse groei bezoekersaantallen

Ons museum heeft wederom een uitstekend jaar achter de rug. Dankzij effectieve marketing, regelmatige televisie- en radioreclame, kranten, magazines, social media en natuurlijk positieve mond-tot-mondreclame weten meer en meer kunstliefhebbers vanuit het hele land ons te vinden. De bezoekersaantallen groeiden dan ook weer fors. Maar liefst 62.000 mensen bezochten ons museum in 2019. Een stijging van 55% ten opzichte van het jaar ervoor! Ook op social media groeiden we hard. Het aantal volgers op Instagram steeg met 340 procent (naar 1360) en op onze Facebookpagina doorbraken we de grens van 10.000 volgers! Natuurlijk zou afgelopen jaar niet zo’n succes geworden zijn zonder de hulp van vele partijen, particulieren, vrienden en natuurlijk onze vrijwilligers. Waarvoor veel dank!

In het nieuwe jaar verwachten we wederom groei van het aantal bezoekers. De tentoonstelling Koninklijk Licht, die het gehele jaar loopt, vormt hiervoor de belangrijkste basis. De ontvangst en eerste reacties in de pers zijn veelbelovend. Een heel scala aan media, waaronder Herenhuis, Vorsten, Monumentaal, Libelle, Oranje Boven, Muze, Trouw, Omroep Gelderland, Reformatorisch dagblad en het televisieprogramma Blauw Bloed besteden aandacht aan de tentoonstelling. Daar zijn we uiteraard zeer content mee! Daarnaast zullen we het gehele jaar op landelijke radio en televisie te horen en te zien zijn.  

Ondertussen wordt achter de schermen doorgewerkt aan het verkrijgen van de benodigde gelden voor de volledige restauratie van de Commanderij, het toekomstige onderkomen van ons museum. Het bureau Koster van Lienen heeft een nieuw ontwerp gemaakt dat nóg beter aansluit bij de toekomstige verwachte bezoekersaantallen. Wij streven ernaar om nog dit jaar een start te maken met het realiseren van (een deel van) dat ontwerp. Hiertoe zal de oude kegelbaan afgebroken worden om plaats te maken voor een nieuwe tentoonstellingsruimte. Wij houden u uiteraard op de hoogte.

Op een voorspoedig en succesvol 2020!