Gratis toegang met VIP-KAART VriendenLoterij (1 persoon per kaart)

Schenking van BankGiroLoterij

Namens de BankGiro Loterij verraste ambassadeur Albert Verlinde het museum gisteren met een eenmalige schenking van 500.000 euro. Met dit bedrag kan de bouwkundige afwerking en inrichting van het museum worden gerealiseerd, zodat het grootste Lalique Museum ter wereld werkelijkheid kan worden.

Santino Melssen en Benjamin Janssens van het Lalique Museum, namen de cheque vandaag in ontvangst.  “Ongelofelijk, een half miljoen euro, dit hadden wij ons toch niet kunnen bedenken! We zijn echt helemaal overrompeld, geen woorden voor. We zetten ons dag en nacht met veel passie in voor deze mooie collectie. Deze bijdrage geeft echt een enorme duw in de goede richting. Fantastisch!”

Recordbedrag naar culturele sector
Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar opnieuw een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. De schenking aan het Lalique Museum vond plaats in aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij, dat op 5 februari plaatsvindt in Naturalis in Leiden. Tijdens deze bijeenkomst onthult de Loterij traditiegetrouw welk totaalbedrag zij in 2020 aan vele musea en andere culturele organisaties kan schenken en hoe zij dit bedrag verdeelt. Mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor iedereen.  

Over de BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland 
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Minimaal 40 procent van de opbrengst schenkt de Loterij direct aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen ruim 700.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met minimaal 40 procent van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van bioscopen tot concerten en van kastelen tot musea