Nieuwe juwelententoonstelling van start

Sinds dinsdag 27 oktober jongstleden is de nieuwe juwelententoonstelling 'La Réunion - juwelen voor de beau monde' te zien in het Lalique Museum. In deze tentoonstelling worden zeldzame topstukken van René Lalique en tijdgenoten getoond. Een van de topstukken is een onlangs door het museum verworven 'plaque de cou' (halssieraad), dat heeft toebehoord aan een Franse markiezin.

Het onlangs verworven juweel is samen met talrijke andere juwelen van Lalique en tijdgenoten te zien in een tijdelijke juwelententoonstelling, die een nieuw onderdeel vormt van ‘Koninklijk Licht’. De tentoonstelling is mede tot stand gekomen dankzij juwelenhistoricus Martijn Akkerman, bekend van onder andere het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch, die in samenwerking met de conservator van het Lalique Museum bij het publiek onbekende Nederlandse private juwelencollecties in kaart heeft gebracht.

Diverse media hebben inmiddels al over de nieuwe tentoonstelling gepubliceerd. Ook de Kunstkrant besteedt uitgebreid aandacht aan de tentoonstelling, waarbij het onlangs verworven halssieraad op de cover staat.