Lalique Museum heropend

Wij zijn verheugd om mede te kunnen delen dat het museum sinds vandaag weer geopend is. Vanaf nu kunnen bezoekers dus weer volop genieten van de tentoonstelling ‘Koninklijk Licht’. Uiteraard in aangepaste vorm vanwege de Coronamaatregelen, maar het is een enorme stap in de goede richting.

Aanvullende bezoekvoorwaarden

Om te komen tot een veilige en verantwoorde heropening van het museum, hebben wij de nodige maatregelen getroffen. Aanvullende bezoekvoorwaarden zijn van kracht en het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het museum (in totaal en per ruimte) aanwezig mag zijn, is gemaximeerd. Bezoekers dienen voorafgaand aan hun bezoek via onze website een entreeticket aan te schaffen, waarbij zij kunnen kiezen uit zes tijdvakken tussen 11.00 en 17.00 uur. Lees de volledige aanvullende bezoekersvoorwaarden. Een museumbezoek met de nieuwe maatregelen zal ongetwijfeld even wennen zijn, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat bezoekers, personeel en vrijwilligers er desondanks samen een prettige ervaring van weten te maken.

Klik hier om direct uw entreeticket te reserveren.

Uitbreiding museum

Er is nog meer goed nieuws te melden, want het museum is wederom uitgebreid. Allereerst is een prachtige expositieruimte toegevoegd op de zolder van Gasthuisstraat 1, waar parfumflacons van  René Lalique getoond zullen worden. Daarnaast staat de nu de volledige benedenverdieping van Gasthuisstraat 8 tot beschikking van het museum. De nieuw toegevoegde ruimtes beslaan twee salons en een luxe keuken, bij gelegenheid omgedoopt tot ‘Café Lalique’. Ook de heringerichte grote stadstuin (‘Jardin Lalique’ genaamd), hoort nu bij het museum. Bezoekers kunnen daar terecht voor drankjes en (lichte) hapjes. Een heuse aanrader!