Gratis toegang met VIP-KAART VriendenLoterij (1 persoon per kaart)

Nieuws

Het is bijna zover

27 juni 2024

Op dit moment wordt hard gewerkt om met een buitentemperatuur van 30 graden Celcius de expositie 'Van Jan Toorop tot Kees van Dongen' voor te bereiden en in te richten. 

Laatste maand Mucha & Tijdgenoten

29 mei 2024

Tot en met 23 juni a.s. kan het nog! Tot dan is de tentoonstelling 'Mucha & Tijdgenoten - Vloeiende lijnen van de grafische kunst' te zien in Doesburg. Met werken van Alphonse Mucha, Henri de Toulouse-Lautrec, Paul Follot, Georges Barbier, Jessie Marion King en vele anderen. 

Vaderdag in het Lalique Museum

30 mei 2024

Bij ons zijn alle Papa's het hele jaar van harte welkom. Ter ere van Vaderdag - zondag 16 juni - hebben we leuke museumshopartikelen in de aanbieding.

Vaders krijgen 10% korting op diverse artikelen van 6 juni tot en met 16 juni 2024. 

Vrijwilligers zijn welkom

22 februari 2024

Word ook vrijwilliger in het Lalique Museum, want er is van alles te doen. Als je van kunst houdt én van mensen, kom dan ons gezellige team versterken. Ben je enthousiast en klantvriendelijk? Altijd welkom! 

Make-over museumshop gereed

23 januari 2024

Begin dit jaar was de start van de metamorfose van de museumshop aan de Gasthuisstraat 1. De muren gingen in de revisie. De vitrinekasten werden verplaatst of vervangen indien nodig. Ook wij proberen zo duurzaam mogelijk te zijn. 

In gebruikname Commanderij een feit!

21 juli 2023

Vanaf 29 juli om 11:00 uur nemen we de prachtig gerestaureerde Commanderij deels in gebruik. Op de benedenverdieping is in de grote ridderzaal de tentoonstelling Koninkrijk van Kleuren - Kleuren en glas, een gouden combinatie te zien. Voor de toegang naar de Commanderij en de tentoonstelling Koninkrijk van Kleuren geldt een toeslag van €3,50. 

Toegankelijkheid nog niet in optima forma

18 juli 2023

De toegankelijkheid van het museum zal het eerste jaar bij de ingebruikname van de Commanderij nog niet optimaal zijn. We kunnen bij de bouw niet forceren dat de liftschachten, de lift met toebehoren geïnstalleerd en gebruiksklaar kan zijn. De begane grond wordt binnenkort opengesteld, met helaas nog hindernissen voor minder mobiele mensen. 

Officiële opening nieuwe tentoonstelling

21 juni 2023

Op vrijdag 16 juni werd de tentoonstelling Mucha & Tijdgenoten officieel geopend in de Gasthuiskerk te Doesburg. Daarna gingen de genodigden richting museum voor een rondleiding. Ondanks de hoge temperaturen werden de werken van Alphonse Mucha en tijdgenoten met veel animo bewonderd. 

Op 14 juni geopend: Mucha & Tijdgenoten

13 juni 2023

Woensdag 14 juni om 11:00 uur kunt u terecht voor de prachtige 'Kunst op Papier' gemaakt door Alphonse Mucha, Paul Berthon, Henri de Toulouse-Lautrec, Paul Follot en andere tijdgenoten. Op 16 juni 2023 zijn we nog gesloten i.v.m. de officiële opening van de nieuwe tentoonstelling. 

Vacature medewerker Museumshop

19 mei 2023

Het Lalique Museum in Doesburg zoekt nieuwe collega's voor haar museumshop. Ben je representatief, enthousiast, flexibel én leg je makkelijk contact met bezoekers? Heb je oog voor commercie en bezit je de nodige verkoopskills? Functioneer je ook nog eens goed in teamverband? 

Vrienden Loterij VIP-kaart-actie in mei 2023 : gratis introducé

28 april 2023

In de hele maand mei mogen VIP-kaarthouders van de Vrienden Loterij gratis één introducé meenemen naar het Lalique Museum. 

Crowdfunding 'het viooltje' van René Lalique

10 december 2022

De prachtige Plaque de Cou 'het viooltje is te zien in de tentoonstelling 'Stromingen en Gestalten”. Het stuk is echter privébezit. We willen het graag verwerven om te behouden voor ons museum en onze bezoekers. De crowdfundingsactie is nu gestart en we hopen op uw genereuze steun.  

Hanzejaar 2023

16 februari 2023

In 2023 viert Doesburg samen met de andere acht Hanzesteden in Oost-Nederland het Hanzejaar. Een jaar in het teken van 800 jaar Hanze-gedachtengoed. Het Hanzejaar is een ode aan de Hanze; het Middeleeuwse handelsnetwerk dat rijkdom en handelsgeest naar de steden bracht en vandaag de dag nog steeds duidelijk zichtbaar en beleefbaar is.

Lalique Museum doet mee aan de Museumweek 2023

23 maart 2023

Van 1 tot en met 7 april vindt de Museumweek plaats.  In die week kun je je Museumkaart uitlenen cq. delen met iemand anders. Voor één keertje wordt niet gecheckt of de foto's van museumkaarthouder en de bezoeker overeenkomen. De foto op de museumkaart wordt ook bij ons aan de deur Gasthuisstraat 1 in Doesburg niet gecontroleerd.  

Vier Pasen in het Lalique Museum

26 januari 2023

Met Pasen bent u van harte welkom in ons museum. We zijn 1e en 2e paasdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Op woensdag 5, donderdag 6 en vrijdag 7 april kunt u ook deelnemen aan ons Paasarrangement. Kom met uw familie of vrienden en vier Pasen in ons museum. De kosten bedragen € 22,50 per persoon. 

Symboliek in glas

22 september 2022

Het Lalique Museum heeft een nieuw boek uitgegeven met de titel 'Symboliek in glas'. Het boek gaat dieper in op deze symboliek en vertelt de verhalen over een bescheiden deel van de glasontwerpen van René Lalique. 

Koffie en lunch met korting

14 juli 2022

Wilt u uw bezoek combineren met een lekker kopje koffie? Of wilt u lunchen in ons gezellige museumcafé of de bloemrijke stadstuin? Reserveer dan uw tickets en boek gelijk uw koffie en/of lunch met korting!

Uitbreiding vaste collectie

3 mei 2022

De vaste collectie van het museum is onlangs uitgebreid met verscheidene objecten van René Lalique. Om ruimte te bieden aan deze uitbreiding zijn door de Doesburgse firma Robaard nieuwe vitrines geplaatst. 

Lunchgerecht met korting

3 maart 2022

Wilt u lunchen in ons gezellige museumcafé? Boek dan uw online lunchgerecht met korting! U betaalt hiervoor online slechts € 9,95 per persoon (reguliere prijs € 11,25) en kunt kiezen uit huisgemaakte luxe toast met zalm óf met brie.

Koffie met korting

3 februari 2022

Met ingang van donderdag 3 februari kunnen bezoekers bij het online bestellen van entreetickets gebruikmaken van 'koffie met korting'. Zij betalen dan slechts 2,50 voor een kopje koffie, thee, espresso of cappuccino. 

Museum heropend

26 januari 2022

Met ingang van woensdag 26 januari is het museum weer geopend voor publiek. Om deze dag een extra feestelijk tintje te geven, ontvangt u bij uw bezoek vandaag een gratis kopje koffie of thee in ons sfeervolle museumcafé. Reserveren is niet verplicht. 

Gratis entree met VriendenLoterij

25 januari 2022

Tot en met zondag 6 maart 2022 mogen houders van een vipkaart van de VriendenLoterij gratis 3 introducees meenemen naar het museum. De introducees hoeven, net als de vipkaarthouder zelf, geen entree of tentoonstellingstoeslag te betalen. 

Oosterlicht verbindt

21 december 2021

Net als in 2020 is een van de lichtstralen van het project Oosterlicht van 21 december tot 6 januari in Doesburg te zien. De krachtige schijnwerper staat in de tuin van het Lalique Museum en verbindt Doesburg met andere plaatsen.

Museum opnieuw gesloten

18 december 2021

Met ingang van zondag 19 december is het museum opnieuw gesloten in verband met de nieuwe maatregelen die zijn aangekondigd door de overheid. Deze sluiting zal vooralsnog duren tot vrijdag 14 januari 2022. 

Crowdfundingactie succesvol

11 december 2021

De crowdfundingactie voor het behoud van twee zeldzame juwelen van Lalique en Gautrait is afgerond en mag een groot succes worden genoemd. Dankzij de zeer gulle gaven van het publiek is in een jaar tijd in totaal € 35.000 bijeengebracht.

Lalique Museum bestaat 10 jaar

5 augustus 2021

Het jaar 2021 is een speciaal jaar. Niet alleen mocht het museum op 5 juni jongstleden haar deuren wederom openen, ook bestaat het Lalique Museum tien jaar. Dit heugelijke feit laten wij vanzelfsprekend niet ongemerkt voorbij gaan.

Officiële opening De Stijl

4 juni 2021

Op zaterdag 4 juni vond in de Gasthuiskerk te Doesburg de officiële opening van de nieuwe tentoonstelling 'De Stijl: Theo van Doesburg & tijdgenoten' plaats. De opening werd verricht door de gedeputeerde van de provincie Gelderland.