Nieuws

Ingang van het Lalique Museum in Doesburg

Museumbezoek zonder beperkingen

15 september 2021

Voor musea worden vanaf 25 september alle toegangsbeperkende maatregelen opgeheven. Dat wil zeggen: de anderhalve meter afstand is niet langer verplicht in het museum, ook niet bij eventuele evenementen. 

Actie Coop supermarkten Vrije Tijd Lalique Museum

Actie Coop supermarkten

18 augustus 2021

In de periode tot 12 september 2021 sparen de klanten van COOP Supermarkten voor een Dagje Uit Voucher, die zij tussen 23 augustus en 28 februari 2022 mogen inwisselen. 

Lalique Museum logo 10-jarig bestaan

Lalique Museum bestaat 10 jaar

5 augustus 2021

Het jaar 2021 is een speciaal jaar. Niet alleen mocht het museum op 5 juni jongstleden haar deuren wederom openen, ook bestaat het Lalique Museum tien jaar. Dit heugelijke feit laten wij vanzelfsprekend niet ongemerkt voorbij gaan.

VIP-kaart VriendenLoterij

Actie VriendenLoterij verlengd

1 augustus 2021

Deelnemers aan de VriendenLoterij (voorheen: BankGiro Loterij) die in het bezit zijn van een VIP-kaart kunnen nog tot en met zondag 3 oktober gebruikmaken van de actie om gratis drie gasten mee te nemen. 

Schilderij Theo van Doesburg Lalique Museum

Officiële opening De Stijl

4 juni 2021

Op zaterdag 4 juni vond in de Gasthuiskerk te Doesburg de officiële opening van de nieuwe tentoonstelling 'De Stijl: Theo van Doesburg & tijdgenoten' plaats. De opening werd verricht door de gedeputeerde van de provincie Gelderland. 

VIP kaart BankGiro Loterij

Acceptatie VIP-kaart BankGiro Loterij

11 mei 2021

Goed nieuws voor houders van een VIP-kaart van de BankGiro Loterij. Want vanaf de heropening zal het Lalique Museum deze kaart accepteren als toegangsbewijs. Dit is het museum overeengekomen met de BankGiro Loterij. 

Palmes Vaas, René Lalique

Winactie Lalique Museum

14 april 2021

Het Lalique Museum verloot onder donateurs van de juwelen-crowdfundingactie een authentieke Laliquevaas. Het gaat om de vaas 'Palmes' die René Lalique ontwierp in 1923. 

Entree Lalique Museum Gasthuisstraat 1 Doesburg

Lalique Museum in de spotlight

17 februari 2021

Het Lalique Museum staat in de spotlight bij Omroep Gelderland, vanwege hun actie 'HART voor Gelderse ondernemers'. Wij kregen een aantal vragen voorgelegd die wij met plezier beantwoordden. 

Lalique Museum heeft primeur in project Oosterlicht 

18 december 2020

Van 19 december tot 6 januari schijnt iedere dag tussen 17.00 en 23.00 uur vanaf ons museum een kilometershoge lichtbundel de lucht in, die in de verre omtrek te zien is. De lichtbundel maakt deel uit van het project Oosterlicht. 

Lalique Museum Koffietijd Juwelententoonstelling

Voorzitter Lalique Museum te gast bij Koffietijd

23 november 2020

Op maandag 23 november mocht de voorzitter van het Lalique Museum, Santino Melssen, aanschuiven bij het televisieprogramma Koffietijd van RTL4. Aan Loretta Schrijver en Quinty Trustfull vertelde hij over de nieuwe juwelententoonstelling. 

Juweel Plaque de cou, René Lalique

Nieuwe juwelententoonstelling Lalique Museum

26 oktober 2020

Vanaf 27 oktober is een nieuwe juwelententoonstelling te zien in het Lalique Museum. In deze tentoonstelling worden zeldzame topstukken van René Lalique en tijdgenoten getoond. 

Lalique Museum in tv-commercial Achterhoek

15 juli 2020

In samenwerking met Achterhoek Tourisme en Achterhoekse collega-musea werd een mooie televisiecommercial ontwikkeld. Het Lalique Museum en de kroonluchter van Paleis Soestdijk komen hierin prachtig in beeld. 

Oranje Boven tijdschrift

Lalique Museum in Oranje Boven

25 maart 2020

Het museum is momenteel gesloten vanwege de Corona-uitbraak, maar achter de schermen werken we door, onder andere aan het verder vergroten van onze naamsbekendheid.

Monumentaal Tijdschrift

Lalique Museum in Monumentaal

11 maart 2020

Het Lalique Museum is gevestigd in een tweetal Rijksmonumenten en ook het toekomstige onderkomen, de Commanderij, is een Rijksmonument.

Lalique Museum in Blauw Bloed

Lalique Museum in Blauw Bloed

10 maart 2020

De koninklijke allure van onze nieuwe tentoonstelling zorgt voor aandacht van verscheidene media over royals. Onlangs besteedde het televisieprogramma Blauw Bloed aandacht aan 'Koninklijk Licht'.

Lalique Museum in Koffietijd

5 februari 2020

Vandaag was de voorzitter van het Lalique Museum te gast in het televisieprogramma Koffietijd. Hij vertelt zelf waarom. Met dank aan de BankGiro Loterij.