Gratis toegang met VIP-KAART VriendenLoterij (1 persoon per kaart)

Nieuws

Paasarrangement Lalique Museum

Vier Pasen in het Lalique Museum 

26 januari 2023

Met Pasen bent u van harte welkom in ons museum. We zijn 1e en 2e paasdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Op woensdag 5, donderdag 6 en vrijdag 7 april kunt u ook deelnemen aan ons Paasarrangement. Kom met uw familie of vrienden en vier Pasen in ons museum. De kosten bedragen € 22,50 per persoon. 

Crowdfunding 'het viooltje' van René Lalique

10 december 2022

De prachtige Plaque de Cou 'het viooltje is te zien in de tentoonstelling 'Stromingen en Gestalten”. Het stuk is echter privébezit. We willen het graag verwerven om te behouden voor ons museum en onze bezoekers. De crowdfundingsactie is nu gestart en we hopen op uw genereuze steun.  

Voorzitter Lalique Museum opnieuw te gast bij Koffietijd

22 november 2022

Op dinsdag 22 november was Santino Melssen, voorzitter van het Lalique Museum te gast bij het televisieprogramma Koffietijd van RTL4. Aan Loretta Schrijver en Quinty Trustfull vertelde hij over het nieuwe topstuk en de tentoonstelling Stromingen & Gestalten.

Kleindochter Lalique schenkt nieuw topstuk

26 oktober 2022

Vanaf 1 november is het nieuwe topstuk Collier Plaquettes Perlées in het Lalique Museum te zien. Dit art deco juweel is geschonken door de kleindochter van René Lalique.

Kerst tussen kunst

5 oktober 2022

Geniet in december en januari van een uitgebreid kerstarrangement in het Lalique Museum. Het museum is voor de gelegenheid geheel in kerstsfeer gehuld. 

Symboliek in glas

22 september 2022

Het Lalique Museum heeft een nieuw boek uitgegeven met de titel 'Symboliek in glas'. Het boek gaat dieper in op deze symboliek en vertelt de verhalen over een bescheiden deel van de glasontwerpen van René Lalique. 

Podium voor Britse art nouveau 

16 augustus 2022

In de tentoonstelling ‘Stromingen & Gestalten; juwelen en zilver van art nouveau tot art deco’ is een prominente rol weggelegd voor de Britse art nouveau-stijl. 

Koffie en lunch met korting

14 juli 2022

Wilt u uw bezoek combineren met een lekker kopje koffie? Of wilt u lunchen in ons gezellige museumcafé of de bloemrijke stadstuin? Reserveer dan uw tickets en boek gelijk uw koffie en/of lunch met korting!

Tentoonstelling Stromingen & Gestalten geopend

4 juli 2022

Op zaterdag 2 juli is de nieuwe tentoonstelling 'Stromingen & Gestalten; juwelen en zilver van art nouveau tot art deco' officieel geopend door juwelenhistoricus Martijn Akkerman. 

Museum gesloten 20 juni t/m 2 juli

8 juni 2022

In verband met het ombouwen naar de nieuwe tentoonstelling Stromingen & Gestalten is het Lalique Museum van 20 juni tot en met 2 juli gesloten voor het publiek. Vanaf 3 juli zijn wij weer geopend. 

Laatste kans tentoonstelling De Stijl

17 mei 2022

Bezoekers hebben nog tot en met zondag 19 juni de mogelijkheid om de tentoonstelling 'De Stijl, Theo van Doesburg & tijdgenoten' te komen bekijken. 

Paneel met tulpen René Lalique - Koninklijk Licht tentoonstelling

Uitbreiding vaste collectie

3 mei 2022

De vaste collectie van het museum is onlangs uitgebreid met verscheidene objecten van René Lalique. Om ruimte te bieden aan deze uitbreiding zijn door de Doesburgse firma Robaard nieuwe vitrines geplaatst. 

Museum 26 t/m 28 april gesloten

20 april 2022

In verband met het omwisselen van vitrines, is het museum van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 april gesloten. Vanaf vrijdag 29 april is het museum weer op de gebruikelijke dagen geopend. 

Tentoonstelling Stromingen & Gestalten

16 maart 2022

Het Lalique Museum heeft de naam van haar aankomende tentoonstelling bekendgemaakt: Stromingen & Gestalten. In deze nieuwe tentoonstelling wordt de bezoeker meegenomen in het ontstaan van de art nouveau en art deco. 

Huisgemaakte lunch in het Lalique Museum. Toast met zalm.

Lunchgerecht met korting

3 maart 2022

Wilt u lunchen in ons gezellige museumcafé? Boek dan uw online lunchgerecht met korting! U betaalt hiervoor online slechts € 9,95 per persoon (reguliere prijs € 11,25) en kunt kiezen uit huisgemaakte luxe toast met zalm óf met brie.

Ingang van het Lalique Museum in Doesburg

Coronamaatregelen per 25 februari

16 februari 2022

Met ingang van vrijdag 25 februari vervallen vrijwel alle coronamaatregelen, zoals het coronatoegangsbewijs, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand. 

Winnares crowdfunding ontvangt Laliquevaas

9 februari 2022

Onlangs is de hoofdprijs van de crowdfundingactie op feestelijke wijze uitgereikt aan de gelukkige winnares. De dame op de foto, afkomstig uit Zuid-Holland, is sindsdien de gelukkige eigenaar van de originele vaas Palmes van René Lalique.

Koffie met korting

3 februari 2022

Met ingang van donderdag 3 februari kunnen bezoekers bij het online bestellen van entreetickets gebruikmaken van 'koffie met korting'. Zij betalen dan slechts 2,50 voor een kopje koffie, thee, espresso of cappuccino. 

Vooraanzicht Lalique Museum aan de Gasthuisstraat 8 in Doesburg.

Museum heropend

26 januari 2022

Met ingang van woensdag 26 januari is het museum weer geopend voor publiek. Om deze dag een extra feestelijk tintje te geven, ontvangt u bij uw bezoek vandaag een gratis kopje koffie of thee in ons sfeervolle museumcafé. Reserveren is niet verplicht. 

VIP-kaart VriendenLoterij

Gratis entree met VriendenLoterij

25 januari 2022

Tot en met zondag 6 maart 2022 mogen houders van een vipkaart van de VriendenLoterij gratis 3 introducees meenemen naar het museum. De introducees hoeven, net als de vipkaarthouder zelf, geen entree of tentoonstellingstoeslag te betalen. 

Oosterlicht verbindt

21 december 2021

Net als in 2020 is een van de lichtstralen van het project Oosterlicht van 21 december tot 6 januari in Doesburg te zien. De krachtige schijnwerper staat in de tuin van het Lalique Museum en verbindt Doesburg met andere plaatsen.

Ingang van het Lalique Museum in Doesburg

Museum opnieuw gesloten

18 december 2021

Met ingang van zondag 19 december is het museum opnieuw gesloten in verband met de nieuwe maatregelen die zijn aangekondigd door de overheid. Deze sluiting zal vooralsnog duren tot vrijdag 14 januari 2022. 

Cape Clasp Chardon, René Lalique

Crowdfundingactie succesvol

11 december 2021

De crowdfundingactie voor het behoud van twee zeldzame juwelen van Lalique en Gautrait is afgerond en mag een groot succes worden genoemd. Dankzij de zeer gulle gaven van het publiek is in een jaar tijd in totaal € 35.000 bijeengebracht.

Ingang van het Lalique Museum in Doesburg

Coronatoegangsbewijs en mondkapje verplicht

27 november 2021

In navolging op de landelijke maatregelen is het met ingang van zaterdag 6 november voor bezoekers verplicht om een geldig coronatoegangsbewijs en ID-bewijs te kunnen tonen. Ook dient er weer een mondkapje gedragen te worden en

Voorkant, Commanderij - Doesburg

Uitbreiding Lalique Museum 

15 oktober 2021

Tijdens een interview met Richard Kok van DoesburgDirect vertelde de voorzitter van het Lalique Museum, Santino Melssen, dat het voornemen om het Lalique Museum uit te breiden naar De Commanderij in het voorjaar van 2023 

Ingang van het Lalique Museum in Doesburg

Museumbezoek zonder beperkingen 

15 september 2021

Voor musea worden vanaf 25 september alle toegangsbeperkende maatregelen opgeheven. Dat wil zeggen: de anderhalve meter afstand is niet langer verplicht in het museum, ook niet bij eventuele evenementen. 

Actie Coop supermarkten Vrije Tijd Lalique Museum

Actie Coop supermarkten

18 augustus 2021

In de periode tot 12 september 2021 sparen de klanten van COOP Supermarkten voor een Dagje Uit Voucher, die zij tussen 23 augustus en 28 februari 2022 mogen inwisselen. 

Lalique Museum logo 10-jarig bestaan

Lalique Museum bestaat 10 jaar

5 augustus 2021

Het jaar 2021 is een speciaal jaar. Niet alleen mocht het museum op 5 juni jongstleden haar deuren wederom openen, ook bestaat het Lalique Museum tien jaar. Dit heugelijke feit laten wij vanzelfsprekend niet ongemerkt voorbij gaan.

VIP-kaart VriendenLoterij

Actie VriendenLoterij verlengd

1 augustus 2021

Deelnemers aan de VriendenLoterij (voorheen: BankGiro Loterij) die in het bezit zijn van een VIP-KAART kunnen nog tot en met zondag 3 oktober gebruikmaken van de actie om gratis drie gasten mee te nemen. 

Schilderij Theo van Doesburg Lalique Museum

Officiële opening De Stijl

4 juni 2021

Op zaterdag 4 juni vond in de Gasthuiskerk te Doesburg de officiële opening van de nieuwe tentoonstelling 'De Stijl: Theo van Doesburg & tijdgenoten' plaats. De opening werd verricht door de gedeputeerde van de provincie Gelderland. 

VIP kaart BankGiro Loterij

Acceptatie VIP-KAART BankGiro Loterij

11 mei 2021

Goed nieuws voor houders van een VIP-KAART van de BankGiro Loterij. Want vanaf de heropening zal het Lalique Museum deze kaart accepteren als toegangsbewijs. Dit is het museum overeengekomen met de BankGiro Loterij. 

Palmes Vaas, René Lalique

Winactie Lalique Museum

14 april 2021

Het Lalique Museum verloot onder donateurs van de juwelen-crowdfundingactie een authentieke Laliquevaas. Het gaat om de vaas 'Palmes' die René Lalique ontwierp in 1923. 

Entree Lalique Museum Gasthuisstraat 1 Doesburg

Lalique Museum in de spotlight

17 februari 2021

Het Lalique Museum staat in de spotlight bij Omroep Gelderland, vanwege hun actie 'HART voor Gelderse ondernemers'. Wij kregen een aantal vragen voorgelegd die wij met plezier beantwoordden. 

Lalique Museum heeft primeur in project Oosterlicht 

18 december 2020

Van 19 december tot 6 januari schijnt iedere dag tussen 17.00 en 23.00 uur vanaf ons museum een kilometershoge lichtbundel de lucht in, die in de verre omtrek te zien is. De lichtbundel maakt deel uit van het project Oosterlicht. 

Lalique Museum Koffietijd Juwelententoonstelling

Voorzitter Lalique Museum te gast bij Koffietijd

23 november 2020

Op maandag 23 november mocht de voorzitter van het Lalique Museum, Santino Melssen, aanschuiven bij het televisieprogramma Koffietijd van RTL4. Aan Loretta Schrijver en Quinty Trustfull vertelde hij over de nieuwe juwelententoonstelling. 

Lalique Museum in tv-commercial Achterhoek

15 juli 2020

In samenwerking met Achterhoek Tourisme en Achterhoekse collega-musea werd een mooie televisiecommercial ontwikkeld. Het Lalique Museum en de kroonluchter van Paleis Soestdijk komen hierin prachtig in beeld. 

Oranje Boven tijdschrift

Lalique Museum in Oranje Boven

25 maart 2020

Het museum is momenteel gesloten vanwege de Corona-uitbraak, maar achter de schermen werken we door, onder andere aan het verder vergroten van onze naamsbekendheid.

Monumentaal Tijdschrift

Lalique Museum in Monumentaal

11 maart 2020

Het Lalique Museum is gevestigd in een tweetal Rijksmonumenten en ook het toekomstige onderkomen, de Commanderij, is een Rijksmonument.

Lalique Museum in Blauw Bloed

Lalique Museum in Blauw Bloed

10 maart 2020

De koninklijke allure van onze nieuwe tentoonstelling zorgt voor aandacht van verscheidene media over royals. Onlangs besteedde het televisieprogramma Blauw Bloed aandacht aan 'Koninklijk Licht'.

Lalique Museum in Koffietijd

5 februari 2020

Vandaag was de voorzitter van het Lalique Museum te gast in het televisieprogramma Koffietijd. Hij vertelt zelf waarom. Met dank aan de BankGiro Loterij.